Προϊόντα

βιολογικό : βιολογικό

χωρίς ζωικά παράγωγα : χωρίς ζωικά παράγωγα

χαμηλής ή μηδενικής περιεκτικότητας σε γλουτένη : χαμηλής ή μηδενικής περιεκτικότητας σε γλουτένη

συνεργατικό, συνεταιριστικό ή fair trade : συνεργατικό, συνεταιριστικό ή fair trade

Κρασιά | Μπύρες | Αλκοολούχα ποτά

Κρασί ερυθρό ξηρό, Αγιωργίτικο, Ρίζωμα OAK χωρίς ζωικά παράγωγα
€6.00 /τμχ (750ml)

Αλκοολικός Βαθμός:12.5%

Φωτεινό βαθύ μοβ χρώμα. Κομψό μπουκέτο με νότες από μαύρα φραγκοστάφυλα, βατόμουρα, κασσιτέ, μπαχαρικά και αρωματισμένο καπνό. Στο στόμα είναι μαλακό, ευχάριστο, φρουτώδες με ελαφριές υποδείξεις μαύρου πιπεριού, δίνοντας ένα λεπτό κρασί με ένα ευχάριστο φινίρισμα.

40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 20% Syrah

Κοιλάδα των Μουσών, στο βουνό του Ελικώνα, στην Κεντρική Ελλάδα .Το κλίμα χαρακτηρίζεται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ξηρά καλοκαίρια, με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας.Το έδαφος είναι εύφορο, με μικτή αμμώδη αργιλώδη σύνθεση, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα παραγωγής οίνων εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιων αρωμάτων. Ένας μικρός ποταμός που λέγεται Περμισός συμβάλλει στην ύπαρξη ενός ήπιου ηπειρωτικού κλίματος. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 550 μέτρων και έχουν κλίση μεταξύ 3 και 7%.

Εκχύλιση 8 ημερών με θερμοκρασία ζύμωσης 24-26 ° C.

€7.50 /τμχ (750ml)
Κρασί κόκκινο ξηρό, Μούχταρο, Κτήμα Μουσών
€13.50 /τμχ (750ml)
Κρασί κόκκινο ξηρό, Χρυσόλιθος, Merlot, Κτήμα Μουσών
€9.00 /τμχ (750ml)

Χρώμα ξανθό με ανοιχτόχρωμες πράσινες αποχρώσεις, με απαλά αρώματα φρέσκων φρούτων, όπως αχλάδι και μήλα.Εξαιρετική δομή με βάθος γεύσεων και οξύτητα που φέρνει τις γεύσεις στο προσκήνιο και προσθέτει φρεσκάδα, με μια ευχάριστη επίγευση.

50% Ασύρτικο, 30% Trebbiano, 20% Sauvignon Blanc

Προέλευση Σταφυλιών Κοιλάδα των Μουσών, στο βουνό του Ελικώνα, στην Κεντρική Ελλάδα Οινοποίηση Κρυοεκχύλιση για 12 ώρες στους 8 ° C σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο και στη συνέχεια ψυχρή ζύμωση σε σταθερή θερμοκρασία στους 18 ° C.Το έδαφος είναι εύφορο, με μικτή αμμώδη αργιλώδη σύνθεση, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα παραγωγής οίνων εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιων αρωμάτων. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ ένας μικρός ποταμός που λέγεται Περμισός συμβάλλει στην ύπαρξη ενός ήπιου ηπειρωτικού κλίματος.

Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 550 μέτρων και έχουν κλίση μεταξύ 3 και 7%.

€6.00 /τμχ (750ml)

70% Ασύρτικο 30% Μαλαγουζιά.
Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας ηλικίας 15 ετών στο Μαρκάτι κερατέας με στρεμματική απόδοση περίπου 800 κιλά ανά στρέμμα.

Τρύγος: Πρώτο 10ήμερο Αυγούστου για τη Μαλαγουζιά και 2ο 10ήμερο Αυγούστου για το Ασύρτικο

Οινοποίηση: Οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για κάθε ποικιλία ξεχωριστά. Στατική απολάσπωση και ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16 βαθμών.

Ωρίμανση για 4-5 μήνες πάνω στις λεπτές οινολάσπες πριν την εμφιάλωση.

€5.20 /τμχ (750ml)

100% Σαββατιανό
90% από ξερικούς αμπελώνες, μέσης ηλικίας 40 ετών στη Πλάκα και το Μαρκάτι Κερατέας με μέγιστη στρεμματική απόδοση 500 κιλά ανά στρέμμα. 10% από επιλεγμένο γραμμικό αμπελώνα μέσης ηλικίας 15 ετών στο Μαρκάτι Κερατέας με στρεμματική απόδοση 800 κιλά ανά στρέμμα.

Τρύγος: Τελευταίο 10ήμερο Αυγούστου έως 1ο 10 ήμερο Σεπτεμβρίου.

Οινοποίηση: Μικροοινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για κάθε αμπελοτεμάχιο ξεχωριστά. Στατική απολάσπωση και ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-18 βαθμών. Μια μικρή ποσότητα περίπου 10%  ζυμώνει σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με γηγενείς ζύμες.

Ωρίμανση για 4-5 μήνες πάνω στις λεπτές οινολάσπες πριν την εμφιάλωση.

€5.20 /τμχ (750ml)

Μοναδικό, φωτεινό ροζέ χρώμα, καλά δομημένο, με διακριτικό μπουκέτο και φρουτώδες φινίρισμα.
80% Syrah, 20% Mouhtaro

Προέλευση Σταφυλιών Κοιλάδα των Μουσών, στο βουνό του Ελικώνα, στην Κεντρική Ελλάδα Κλίμα Το κλίμα χαρακτηρίζεται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ξηρά καλοκαίρια, με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας. Το έδαφος είναι εύφορο, με μικτή αμμώδη αργιλώδη σύνθεση, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα παραγωγής οίνων εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιων αρωμάτων. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ ένας μικρός ποταμός που λέγεται Περμισός συμβάλλει στην ύπαρξη ενός ήπιου ηπειρωτικού κλίματος. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 550 μέτρων και έχουν κλίση μεταξύ 3 και 7%.

Κρυοεκχύλιση για 12 ώρες στους 8 °C σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο και στη συνέχεια ψυχρή ζύμωση σε σταθερή θερμοκρασία στους 18 °C.

€7.00 /τμχ (750ml)

Η βύνη, η μαγιά ο λυκίσκος και το νερό μπλέχτηκαν για να μας δώσουν αυτήν την πλούσια σε γεύση μπύρα, με την χαρακτηριστική πικράδα του είδους δηλαδή ψημένου καφέ.  
Χαρακτηριστικά

    Αφιλτράριστη, Απαστερίωτη
    Χρώμα: Μαύρο ρουμπινί
    Άρωμα: Καβουρδισμένων ξηρών καρπών με νότες καφέ
    Αφρός μέτριας διάρκειας
    Συστατικά: Νερό, Βύνη Κριθαριού, Λυκίσκος, Μαγιά

500ml. Alc. 4,8% vol. Dry Stout

€2.80 /τμχ (500ml)

Η αφροζύμωτη με αρώματα εσπεριδοειδών, γεμάτο σώμα, αφρός μακράς διάρκειας και ευχάριστη πικρή επίγευση. Χάρις τους τέσσερις διαφορετικούς λυκίσκους που χρησιμοποιούμαι δίνουμε τόνους, από εσπεριδοειδή, κίτρο και πικάντικες νότες βοτάνων.
Συνοδεύει ευχάριστα ψητά κρέατα, πικάντικα τυριά και αλλαντικά.
Χαρακτηριστικά:

    Αφιλτράριστη, Απαστερίωτη
    Χρώμα: Ξανθιά
    Άρωμα: Εσπεριδοειδών, πικρή επίγευση
    Συστατικά: Νερό, Βύνη Κριθαριού, Λυκίσκος, Μαγιά

500ml. Alc. 5,6% vol. Ale

€2.50 /τμχ (500ml)

από βιολογικό αμπέλι, από Ξινόμαυρο, Λημνιώνα, Λήμνιο 2019

€3.00 /τμχ (1lt)

από αμπέλι βιολογικής καλλιέργειας με ελληνικές ποικιλίες - 2019

€3.00 /τμχ (1lt)

Λεπτός και διακριτικός χαρακτήρας, καθαρά και έντονα αρώματα, ζεστή αίσθηση του αλκοόλ στο στόμα, με στρογγυλό σώμα και ισορροπημένη γεύση.

€4.30 /τμχ (200ml)

από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας

Πρώτη ύλη
Στέμφυλα από προσεκτικά διαλεγμένα, ώριμα και υγιή σταφύλια της ποικιλίας ροδίτης, τα οποία καλλιεργούνται βιολογικά στις εκτάσεις του Κτήματος Μουσών (Οργανισμός Πιστοποίησης ΔΗΩ).

Απόσταξη
Τα στέμφυλα αποστάζονται σε χάλκινο άμβυκα, σταγόνα σταγόνα και σε χαμηλή θερμοκρασία. Με τον τρόπο αυτό λαμβάνονται οι πιο ευγενείς αρωματικές ουσίες του μείγματος.

Στη συνέχεια, αφού αφαιρεθούν οι κεφαλές και οι ουρές, η καρδιά του αποστάγματος οδηγείται σε μια δεύτερη, εξίσου αργή, απόσταξη. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός τσίπουρου με δυνατό χαρακτήρα και έντονα αρώματα, που να αντανακλά τη γη και το κλίμα της Κοιλάδας των Μουσών.

Τσίπουρο Ζαχαρία από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας

Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα με δυνατό χαρακτήρα, καθαρά και έντονα αρώματα, ζεστή αίσθηση του αλκοόλ στο στόμα, στρογγυλό σώμα και ισορροπημένη γεύση.

Κυκλοφορεί σε συσκευασία των 200ml και 700ml χωρίς γλυκάνισο

Το αλκοόλ είναι 40%

Πίνεται σκέτο ή με πάγο, μόνο του ή συνοδεία ελληνικών και μεσογειακών μεζέδων.

€5.00 /τμχ (200ml)